Tre varianter

 


Stora kramar,
Alex

Nästsista veckan...

Det är snart slut. En vecka kvar. Bara en vecka!! Nio månader har flugit iväg!
De sista lektionerna av pastry fortsatte vi med socker. Vi gjorde ännu ett försök inför examen också även ett undervattensverk med fiskar - gjorda som blåst glas, fast socker och utan eld ;).
 
 
 
 
Idag fick vi även för första gången besöka den fantastiska örtträdgården på taket av skolan. Liten, men med undrbar utsikt :P
 
 
Ines med sin lilla favoritväxt, en citronmynta :)
 
Stora kramar,
Alex

Socker

De senaste två veckorna har vi jobbat med socker och gjort 4 sockerverk, en rosett, ett äpple, ett päron och en ros. Varma och ömma fingrar, många svordommar över sprickor och förstörda sockerbitar, men det var värt smärtan, för det var riktigt, riktigt kul :)
 
 
 
 
 
Stora kramar,
Alex

Tea party

Jag har glömt bort att lägga in lite bilder på vårt lilla te-kalas för några veckor sedan. Vi hade 50 gäster och de hade massvis med scones, kakor och te :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stora kramar,
Alex

Bagarverkstad

Under den sista veckan har jag fått känna på hur det är att vara bagare (mycket milt :P)
Under två dagar gjorde vi baguette, en mindre och mjukare baguette, croissants, pain au chocolate, brioche båda dagarna, korgbröd, rågbröd i en krans med fyllning, kugelhopf - en rom och russinbröd/kaka, och en sköldpadda av bröd fylld med mackor. Eftersom allt måste testas (det måste det ju, eller hur!), så är jag för tillfället ganska mätt på bröd :P Tack och lov hittade jag några hungriga basic-elever som gärna tog för sig av mina skapelser, så jag fick bara med mig korgbrödet hem :) Det hade varit en syn på tunnelbanan att ta med allt, bara från köket till omklädningsrummet var en utmaning...
 
En suddig bild på minibaguetterna - tycker dock mycket mer om vanliga, knapriga baguetter. Dessa var alldeles för mjuka.
 
En av de fyra briocher jag gjorde....
 
Lots and lots of croissants! Måste säga att det var en himelsk frukost!
 
Mitt lilla korgbröd (stort är det!). Det får jäsa i en korg för att få sina ringar.
 
 
 
Varje liten bulle hade sin egen fyllning av olika blandningar av ost, örter, soltorkade tomater och svarta oliver.
 
 
Kugelhopf. Den var inpackad så fint att jag aldrig fick smaka den...
 
 
Och min lilla sköldpadda, fylld med mackor med antingen krämig mögelost, parmaskinka eller kallrökt lax.
 
Väldigt, väldigt kul!!
 
Stora kramar,
Alex

Alex's London

Mitt namn är Alexandra och jag ska i nio månader leva och studera i den fantastiska staden London. Här skriver jag om vad jag gör och vad som händer.

RSS 2.0