Utmaningar

Nu har de börjat utmana oss att tänka själva. I fredags fick vi en mystery box i cuisine. Vi hade ingen aning om vad vi skulle göra och fick ett antal ingredienser att sätta ihop en rätt på. Den bestod bland annat av quail, paprika, körsbärstomater, ärtor, lila potatis, filodeg, gräslök, dill, basilika, lök, morot, selleri.. Jag gjorde en paprikapuré, en "potatisring" som jag rostade i ugnen tills den blev krispig, lite fixade och ugnsbakade tomater i basilikaolja, en quailsås och enkelt stekt quail med krispigt skinn.
 
Igår fick vi i uppgift i pastry att designa vår egen entremet (en dessert med flera lager i olika konsistenser). Den skulle innehålla en mousse, ett krispigt lager, en botten av något slag och ett lager med lite tjockare konsistens. Jag gjorde en vit chokladmousse med brownie, rosa macaroon, hallon och svartvinbärsjelly. Jag pyntade den med lite mönstrad blommig vit choklad, en ring av choklad och bär. Dessutom skulle vi skriva egna recept på varje del och räkna ut kostnaden på vad vi gjorde.
 
 
 
På torsdag är det dags för vår middag för 50personer. Jag är med i förrättsgruppen som har ansvar för tre kanapeer, en liten rätt och själva förrätten. Det är en hemsk grupp jag har hamnat i med många olika personligheter och jag bönar och ber att allt ska gå bra utan alltför många konflikter i köket...
 

Stora kramar,
Alex

Dag 115, 116 och 118

I början av veckan hade vi restaurang desserter och senare hummer lasagne! Chef visade oss citronsuffle med caramelsås,
 
 
 
Chokladmousse med rosmarin och amaretto creme,
 
 
Plommon"paj" med en chiboust creme och jordgubbscoulis,
 
 
 
en chokladmille-fuille,
 
 
och en ricottamousse med halloncoulis. Den var underbart god!
 
 
 
Vi fick göra chokladmoussen, ricottamoussen och plommontarten med egna designer. Har tyvärr ingen bild av tarten.
 
 
 
Idag gjorde vi en hummerlasagne som var underbar! Från början är pastan läbbigt grön på grund av hummeräggen, men när man kokar den ändrar den färg till orange. Den serverades med en sparris, sparrispuré, hummer/sherryvinegrett och friterad basilika.
 
 
Stora kramar,
Alex

Dag 113 - 114

I torsdags gjorde vi Beef Wellington fylld med tryffel och foie gras, och omgiven av crepes och en kyckling och svampmousse. Den serverades med skogssvamp, kronärtskocka, bönor och potatis formad till löv! :D
 
 
Dessutom fick vi en demonstration på en foie gras-trio. Ett skumm/mousse, en pocherad foie gras serverad med päron, fikon och vindruvor med en portsås och en stekt foie gras med linser och en linssås.
 
 
I fredags gjorde vi red mullet med skinn gjort av små, 1mm tjocka potatis cirklar som serverades med en broccolimousse och pilgrimmsmusslor. Det låter inte så gott, men yum vad broccoli kan vara gott! :P
 
 
Vi har en underbar helg med vackert väder!...... Detta är utsikten från gymmet på 33 våningen. Jag bönar och ber för sommar och sol!!!
 
 
Stora kramar,
Alex

Choklad i massor

Superior började med choklad, mycket choklad. Första veckan ägnades åt tryfflar och andra åt "skulpturer" i choklad. Vi gjorde en box och ett tåg. De hade varit kul att göra om det inte hade inneburit att jobba 6 timmar i sträck... Dessutom är tålamod och kalla fingrar ett måste.

Chef Mattew tyckte att det såg ut som en zigenarvagn bakifrån :P
 

Alex's London

Mitt namn är Alexandra och jag ska i nio månader leva och studera i den fantastiska staden London. Här skriver jag om vad jag gör och vad som händer.

RSS 2.0