Turist om igen
I helgen har jag varit en turist om igen. Erik och Oliver kom och hälsade på och jag sprang med dem runt om i staden, så mycket promenad har det blivit, vilket jag känner i benen. Det var så mysigt att träffa dem igen. Saknar dem redan!!
Mycket bak och matlagning har det självklart blivit. Har bland annat gjort min andra cuisinerätt, lamm med alla grönsaker du kan möjligtvis tänka dig.. Och även alla tre pastryrätterna har vi fått göra. De var okej, men det kommer att bli ont om tid i pastry. Vi jobbade i par och blev klara på 2,5 timmar, samma tid som vi har under examen där vi jobbar själva.. får börja öva redan nu.
Här har vi de tre pastry-examensrätterna:
Fraisier

Opera

Sabrina

Och så har vi cuisine:
Lax fylld med pilgrimmsmusselmousse med turned svamp, broccoli och sorrelsås

Lamm med spenat, svamp, tomat, kronärtskocka, vitlökspure och mint/grönpepparsås

Annars har jag gjort:
Anka med citrussås, rödbetor och rotselleri

Gåslever


Parmainlindad kycklingfile, kycklinglår, paprikasås och pilaffris

Hummerrisotto (ja, vi fick döda hummern...)

Stora kramar,
Alex
Mycket bak och matlagning har det självklart blivit. Har bland annat gjort min andra cuisinerätt, lamm med alla grönsaker du kan möjligtvis tänka dig.. Och även alla tre pastryrätterna har vi fått göra. De var okej, men det kommer att bli ont om tid i pastry. Vi jobbade i par och blev klara på 2,5 timmar, samma tid som vi har under examen där vi jobbar själva.. får börja öva redan nu.
Här har vi de tre pastry-examensrätterna:
Fraisier

Opera

Sabrina

Och så har vi cuisine:
Lax fylld med pilgrimmsmusselmousse med turned svamp, broccoli och sorrelsås

Lamm med spenat, svamp, tomat, kronärtskocka, vitlökspure och mint/grönpepparsås

Annars har jag gjort:
Anka med citrussås, rödbetor och rotselleri

Gåslever


Parmainlindad kycklingfile, kycklinglår, paprikasås och pilaffris

Hummerrisotto (ja, vi fick döda hummern...)

Stora kramar,
Alex