ojoj...

Eftersom jag har varit så dålig på att uppdatera ska ni få lite bilder från påsk till nu.
I påsk åkte jag med familjen till Amsterdam och även om det ösregnade stor del av tiden var det mysigt att spendera tid med dem :) Och staden är ju bara så söt!
För en gångs skull har jag bilder på mat och inte bara bak. Tyvärr är det mesta på kockens rätter, men jag gjorde i stort sätt samma sak ;) och croissanterna är miiiina!!!




Sååå fin :P






Läbbig....


Finbesök av finaste Louise och Johanna <3


Jag är inget fan av kastanjer, men kastanjemousse är faktiskt gott :P


En laxroullad med pilgrimmsmusselfyllning, turned svamp, broccoli och sorrelsås.




Mina första croissanter någonsin!


Och de blev berömda av läraren!! :D


En hel plåt med mina croissanter, pain au chocolate, danish, brioche, chokladbrioche och walnut loaf.


Quail på potatis/morotkaka :)




musslor i currysås


biff med rödvinsås, svamp och potatis parsienne.


sparris med valnötsvinegrette. Att skala de där valnötterna var inte kul....


Besök på camden market.


Jag ska börja följa de här skyltarna. Speciellt den understa :P


Hittade världens mysigaste butik. <3


Igår var jag så tidig på skolan att jag satt i cafeet i 1.5 timmar. Till slut tyckte de så synd om mig att jag fick en gratis latte. Hahaha det är bra att vara vän med alla ;)


Steg för steg hur man gör en marsipanros.


Min ros :)

Stora kramar,
Alex

Mille-feuille

Utmaningen visade sig vara två kakor istället för en på två och en halv timme. Det lät svårare än det var.

Först gjorde vi en puff pastry med mandelfyllning. Fick tyvärr ingen bild på den.
Det andra var en mille-feuille med jordgubbar. Supergod! Som en lättare variant av tårta. Det är tre lager av tunna puff pastry, jordgubbssylt mellan de första och en supergod kräm och hackade jordgubbar mellan de andra. Överst fondant och choklad. Kanten är täckt av smulad puff pastry :P



Stora kramar,
Alex

First day back!

De var snälla och mjukstartade Intermediat. Vi skulle göra en underlig trekantig kaka fylld med och täckt av chokladganache och en puff pastry som vi ska använda imorgon (eller idag blir det ju...) Under demonstrationen var kocken så snäll och förklarade vad skillnaden var mellan basic och intermediat:
"I basic hjälpte vi er om ni gjorde fel. Nu kommer vi titta på er och skratta."

Jag känner mig lättad... hmm....
Tydligen kommer vi dessutom få göra två recept varje lektion istället för ett som vi gjorde i basic. Det ska bli intressant haha.



Stora kramar,
Alex

Alex's London

Mitt namn är Alexandra och jag ska i nio månader leva och studera i den fantastiska staden London. Här skriver jag om vad jag gör och vad som händer.

RSS 2.0