Jo men självklart...

Dagens lektion har gjort mig både skräckslagen, utmanad och väldigt förväntansfull.
Imorgon ska jag göra creme brulée, creme caramel, creme anglaise, fruktsåser, sockerprydnader och en annan prydnad som jag inte minns namnet på. Vi har fem timmar på oss att göra allt och presentera det. För att ni ska förstå tog jag bilder av vad läraren gjorde.









Här är fyra olika presentationer av creme caramel. Vi får göra precis som vi själva vill (i alla fall enligt den här kocken. Alla har olika åsikter och gör saker på olika sätt) och jag siktar på att göra något likt den sista bilder. Älskar spritsmönstret av chokladganachen och fruktsåsen på den.



Creme bruléen var lite enklare (ingen sprits :P), dock både socker och den andra jag inte mindes namnet på.
Det bästa med denna lektionen är att vi får äta allt haha :D

Kocken jag hade idag har tidigare jobbat på Claridges och var känd för sin sockerdekoration kallad the fountain (vanligtvis dubbelt så stor). Om jag har tid över imorgon ska jag helt klart prova göra den, annars ska jag prova på söndag hemma :P



Vi får se vad morgondagen ger ;)

Stora kramar,
Alex



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Alex's London

Mitt namn är Alexandra och jag ska i nio månader leva och studera i den fantastiska staden London. Här skriver jag om vad jag gör och vad som händer.

RSS 2.0