Lov
20 grader, lång promenad, lunch i solen, fönstershopping, en ny mixer, ny vas med fiiina vårblommor, storstädning av köket. Ja jag är nöjd med min dag :P

Jag har gått förbi blomsterbutiken i tre månader och önskat att jag kunde köpa några blommor, men saknade vas så det gick inte. Så idag tog jag mig i kragen och köpte mig en fin vas och lite blommor. Hur kan man låta bli när det är så fint ute? Dessutom påminner det mig om hemma :)
Igår spenderade jag mååånga timmar ute i Hyde Park med Hilary. Vi hade en fin liten picnic och tittade på alla människor och undrade var de alla kom ifrån och vad deras historia var. Några svar fick vi inte med många skratt och sol :)

Stora kramar,
Alex

Jag har gått förbi blomsterbutiken i tre månader och önskat att jag kunde köpa några blommor, men saknade vas så det gick inte. Så idag tog jag mig i kragen och köpte mig en fin vas och lite blommor. Hur kan man låta bli när det är så fint ute? Dessutom påminner det mig om hemma :)
Igår spenderade jag mååånga timmar ute i Hyde Park med Hilary. Vi hade en fin liten picnic och tittade på alla människor och undrade var de alla kom ifrån och vad deras historia var. Några svar fick vi inte med många skratt och sol :)

Stora kramar,
Alex
Lever igen
Många veckor av tystnad, vilket berodde på examen. Jag vill aldrig mer se en eclair eller en chicken fricasse så många gånger jag har övar på dem. Men examen gick bra och jag har lärt mig en läxa - börja öva tidigare! Vi har gjort mycket och jag lägger upp lite bilder på vad härunder.
Våren har kommit till London - nästan sommarvärme. Parkerna är välfyllda och det finns knappt en jacka att skåda. Hoppas det håller sig, för det är underbart!

Macaroons

Shortbread med bärsås och lite bär :P

Sablés Hollandais - annat namn för småkakor - och några Meringue à l' Amande - mandelmarängstavar

Päron pocherat i vin med chockladsås

Maräng pocherad i sockerlag med creme Anglaise och karamell

Må vara en fransk skola - men vad skulle engelsmännen göra utan sin trifle?

Öva öva eclairs...

Öva öva spritsning.... ojämnt och fint haha :P

Öva öva turned vegetables...
Stora kramar,
Alex
Våren har kommit till London - nästan sommarvärme. Parkerna är välfyllda och det finns knappt en jacka att skåda. Hoppas det håller sig, för det är underbart!

Macaroons

Shortbread med bärsås och lite bär :P

Sablés Hollandais - annat namn för småkakor - och några Meringue à l' Amande - mandelmarängstavar

Päron pocherat i vin med chockladsås

Maräng pocherad i sockerlag med creme Anglaise och karamell

Må vara en fransk skola - men vad skulle engelsmännen göra utan sin trifle?

Öva öva eclairs...

Öva öva spritsning.... ojämnt och fint haha :P

Öva öva turned vegetables...
Stora kramar,
Alex
Friday!
På denna underbara fredag med alldeles för lång håltimme, gjorde vi en charlotte med svartvinbärsmousse. Den var god, enligt mig, men de flesta andra tyckte att den var för söt... Kocken berömde den dock och sade att den var "exellent", så jag är nöjd och glad :)

Stora kramar,
Alex

Stora kramar,
Alex
Pastry time!
Igår gjorde vi en Charlotte au chocolat. Eller något liknande. En charlotte är det i alla fall, vilket innebär ett yttre lager av "sockerkaka" och en inre fyllning. Det kan vara olika saker och denna gång var det chokladmousse. Jag är inget stort fan av mousse, men mums vad god den var! Dessutom fick vi prova på chokladprydnader - solfjädrar och cigarrer. Chokladen var lite för varm så den smälte lite där jag höll, men annars blev resultatet ganska bra. Min mousse hann inte heller stelna ordentligt och jag hade svårt att få ur den ur formen. Så jag värmde upp den lite för mycket, vilket resulterade i den lite smälta kanten ni kan se... Men annars var den perfekt enligt den mycket snälle kocken... :P

Idag var det något mycket annorlunda och jag måste säga att jag varken tycker om idéen eller resultatet. Tänk dig en pajbotten med choux pastry spritsat ovanpå, en fyllning av väldigt söt och fluffig pastry cream och små profiteroles pyntade med karamell runt kanten. Det är precis som om galningen som kom på receptet inte kunde bestämma sig för vad han skulle göra så han gjorde lite av allt. Inte är den fin heller...

Det var allt för mig ;)
Stora kramar,
Alex

Idag var det något mycket annorlunda och jag måste säga att jag varken tycker om idéen eller resultatet. Tänk dig en pajbotten med choux pastry spritsat ovanpå, en fyllning av väldigt söt och fluffig pastry cream och små profiteroles pyntade med karamell runt kanten. Det är precis som om galningen som kom på receptet inte kunde bestämma sig för vad han skulle göra så han gjorde lite av allt. Inte är den fin heller...

Det var allt för mig ;)
Stora kramar,
Alex
Recap


Black forrest gatau. Ser sååå mycket bättre ut än den smakar... Chokladprydnaden är väldigt god dock och hann äta upp hälften av den på toppen innan jag kom hem hehe :P

Hittade en butik som sålde svenska varor och kakor, kunde inte låta bli att köpa lite småsaker, och självklart en hederlig svensk kanelbulle! :P

Och här har vi fina lilla miss shoes (Adel) i sin fina stol, jo en sko. Vår tekniska lektion blev inställd då läraren var sjuk, så vi gick ut på lunch och en liten shoppingrunda :)
Stora kramar,
Alex
Vår!
Våren har kommit till London! Solen är varm och härlig att jacka nästan inte är nödvändig. Uteserveringar och parker fylls och alla är så mycket gladare. Underbart!
Igår gjorde vi en kycklingrulle med kycklingmousse, tomatsås och zuccinispagetti. Den brukade vara en examenrätt och jag förstår varför. Usch. Så många små steg och nya tekniker, vi blev klara efter lektionen slutat.. Filéa kycklingen, platta till bröstet, göra mousse av benköttet och stritsa det på kycklingen, rulla ihop och tillaga i 80 grader varmt vatten. Och så göra såsen och spagettin. Låter kanske inte så mycket men 2.5h var precis tillräckligt.
Och imorgon är det dags för en äkta examensrätt - lemon sole. Vi ska nu gå från att filéa kyckling till fisk. Ännu en svampsås och göra ännu fler turned vegetables...
Roligare är första lektionen då vi ska göra en black forresttårta. En chokladbotten med körsbär och grädde. Vi ska dessutom arbeta med tempererad choklad till dekoration. Ska bli kuuul :D
Jag och tjejerna gick ut och dansade för första gången igår. Så mycket bättre än att sitta på pubben hela kvällen! På alla sätt. Drinkarna och vinet är bättre, det spelas musik, fler människor och självklart - man kan dansa :P Och billigare i längden blev det också, inte så dåligt det. Så utgång blir det fler gånger! :D
Stora kramar,
Alex
Igår gjorde vi en kycklingrulle med kycklingmousse, tomatsås och zuccinispagetti. Den brukade vara en examenrätt och jag förstår varför. Usch. Så många små steg och nya tekniker, vi blev klara efter lektionen slutat.. Filéa kycklingen, platta till bröstet, göra mousse av benköttet och stritsa det på kycklingen, rulla ihop och tillaga i 80 grader varmt vatten. Och så göra såsen och spagettin. Låter kanske inte så mycket men 2.5h var precis tillräckligt.
Och imorgon är det dags för en äkta examensrätt - lemon sole. Vi ska nu gå från att filéa kyckling till fisk. Ännu en svampsås och göra ännu fler turned vegetables...
Roligare är första lektionen då vi ska göra en black forresttårta. En chokladbotten med körsbär och grädde. Vi ska dessutom arbeta med tempererad choklad till dekoration. Ska bli kuuul :D
Jag och tjejerna gick ut och dansade för första gången igår. Så mycket bättre än att sitta på pubben hela kvällen! På alla sätt. Drinkarna och vinet är bättre, det spelas musik, fler människor och självklart - man kan dansa :P Och billigare i längden blev det också, inte så dåligt det. Så utgång blir det fler gånger! :D
Stora kramar,
Alex