Pastry time!
Igår gjorde vi en Charlotte au chocolat. Eller något liknande. En charlotte är det i alla fall, vilket innebär ett yttre lager av "sockerkaka" och en inre fyllning. Det kan vara olika saker och denna gång var det chokladmousse. Jag är inget stort fan av mousse, men mums vad god den var! Dessutom fick vi prova på chokladprydnader - solfjädrar och cigarrer. Chokladen var lite för varm så den smälte lite där jag höll, men annars blev resultatet ganska bra. Min mousse hann inte heller stelna ordentligt och jag hade svårt att få ur den ur formen. Så jag värmde upp den lite för mycket, vilket resulterade i den lite smälta kanten ni kan se... Men annars var den perfekt enligt den mycket snälle kocken... :P

Idag var det något mycket annorlunda och jag måste säga att jag varken tycker om idéen eller resultatet. Tänk dig en pajbotten med choux pastry spritsat ovanpå, en fyllning av väldigt söt och fluffig pastry cream och små profiteroles pyntade med karamell runt kanten. Det är precis som om galningen som kom på receptet inte kunde bestämma sig för vad han skulle göra så han gjorde lite av allt. Inte är den fin heller...

Det var allt för mig ;)
Stora kramar,
Alex

Idag var det något mycket annorlunda och jag måste säga att jag varken tycker om idéen eller resultatet. Tänk dig en pajbotten med choux pastry spritsat ovanpå, en fyllning av väldigt söt och fluffig pastry cream och små profiteroles pyntade med karamell runt kanten. Det är precis som om galningen som kom på receptet inte kunde bestämma sig för vad han skulle göra så han gjorde lite av allt. Inte är den fin heller...

Det var allt för mig ;)
Stora kramar,
Alex

Kommentarer
Anonym
Jag som älskar chokladmousse, vill ha!!!!! Du måste göra något gott när du kommer hem på besök, längtar <3
Trackback